Blog
Geçtiğimiz Cumartesi, yani 30 Eylül günü, İstanbul’un ilk İndieWebCamp etkinliğini gerçekleştirmiş bulunduk.
İndieWeb bilindiği üzere niche bir konu. 1 milyardan fazlamızın her gün Facebook, Twitter, Instagram’a login olduğu şu günlerde alternatif dağıtık bir yaklaşımı masaya yatırmak sindirmesi kolay değil.
İndieweb’ciler özellikle Google, Facebook gibi dev veri ambarlarının yarattığı tekel güç ve potansiyel gizlilik ihlallerine karşı kendi içeriğine sahip çıkmak kavramı konusunda tutkulu. Benim merak ettiğim acaba Türkiye’de bunun artan ulusal veri/bilgi hassasiyetlerleri noktasında bir karşılık bulup bulamayacağı sorusu idi. Gördüğüm o ki, PRISM gibi skandallar ve son dönemlerde dünyanın her köşesinde ardı ardına gelen veri patlakları en azından şimdilik Türkiye’de pek de yankı yaratmamış ve böylesi bir ulusallık aranan/özlemlenen bir mesele değil.
Bu İndieWebCamp aynı zamanda o ilk BarCamp etkinliğimizin 10. senesine denk geldi ve onu da yad etmiş olduk.
Host’umuz Koç Üniversitesi KWorks, ko-organizatör’üm Serkan Alp ve şirketi E-Marka’daki dostlarıma teşekkürler! Bizi yalnız bırakmayan konuşmacı/katılımcılara da aynı şekilde… Samimi bir kitle ile yaptığımız bu karşılıklı etkileşimimiz benim için çok değerliydi, ve bu çeşit meetup’ları önümüzdeki aylarda fırsat buldukça tekrarlamak niyetindeyim.
tags: